David Lansen roept stakeholders op om actief te worden


2 mrt. 2018

David Lansen roept stakeholders op om actief te worden

Veel gezichten hebben de laatste jaren afgezwaaid, en er zijn nieuwe jonge honden aan de slag. Denk aan nieuwe evenementenorganisatoren, nieuwe clubjes (Heerlijke buurt, Hartje Delft, Blue Sunday, Theater Netwerk Delft) en nieuwe gezichten in gevestigde besturen (KHN, De Klis, Zuidpoort, BOB en het SCMD).

Oude koeien uit de sloot halen

Woensdag ben ik gastheer bij een congres over succesvol samen werken aan winkelgebieden. Voor mij een goede smoes om een nieuw outfit te scoren in Delft. Met succes :), want ik ben geslaagd. Tijdens het shoppen kwam ik Jan van Dalen tegen. De oud Ondernemersfederatie voorzitter en destijds boegbeeld van de SCMD. Wij hebben flink wat oude koeien uit de sloot getrokken. "David als je in de stad rondloopt moet je altijd bezoekers tellen, zodat je het druktebeeld leert kennen" zei hij 8 jaar terug tegen mij toen ik nog werkte als projectleider/centrummanager in spé. 

Jonge honden in de binnenstad

Tegelijkertijd vertelde ik Jan dat er 'sinds zijn tijd' een hoop gezichten hebben afgezwaaid en dat er nieuwe jonge honden aan de slag zijn. Denk aan nieuwe evenementenorganisatoren, nieuwe clubjes (Heerlijke buurt, Hartje Delft, Blue Sunday, Theater Netwerk Delft) en nieuwe gezichten in gevestigde besturen (KHN, De Klis, Zuidpoort, BOB en het SCMD).

De betrokkenheid in de binnenstad is hoog

Zowel met het BOB, als afgelopen week met centrummanager Tom hebben wij de actieve (ondernemers-, evenementen-, cultuur-)clubs in kaart gebracht. Het resultaat. Zo'n 70< individuen zijn actief in 20< verschillende clubjes. Van Techniek tot Cultuur. Van Gemeente tot Ondernemers en ga zo maar door.

Let op beste lezer: vergeleken met andere steden (Nederland heeft 2.500< winkelgebieden) is de betrokkenheid en activiteit in het Delftse centrum daarmee héél erg hoog! Vanuit mijn landelijke werk vragen mensen altijd: hoe doen ze dat toch in Delft??? En hoe komt het dat jullie zoveel leuk aanbod hebben, met de laagste leegstand van Nederland??? Ik moet toegeven dat ik op zo'n moment dan aan het pronken ben met jullie veren :-).

Met andere woorden: buiten doen we het goed. Maar wie betrokken partijen uit de binnenstad spreekt hoort andere geluiden. We willen meer en we willen sneller. Dagelijks krijg ik te horen. 'Genoeg gepraat, wat gaan we nou doen?'.

Slim samenwerken én tempo maken

Je kunt je wel voorstellen met 20< actieve clubs en 70< individuen, dat er even zo veel meningen zijn. Dat vraagt afstemming. Het bestuurlijk werk voor BOB en SCMD om te zorgen voor deze afstemming is niet altijd zichtbaar. Dat gebeurt achter de schermen, maar is een voorwaarde om als centrum succesvol te kunnen zijn en te blijven.

BOB gelooft erin dat we deze afstemming moeten vinden in SCMD. De CM in SCMD staat voor 'Centrum Managen'. Dat is dé plek waar we als binnenstad Delft slim samenwerken én tempoversnellen.

Eén plan

In het SCMD werken we volgens Jaarplan 2018. Daarin staat ons gemeenschappelijk belang voorop: het economisch functioneren van de binnenstad. Het mooie is dat we daardoor focus hebben. 'Beter 10 dingen doen, dan 100 dingen niet.'

Achter de schermen worden de laatste puntjes op de 'i' gezet, waarna het Jaarplan officieel wordt gecommuniceerd onder leiding van Tom.

Haak jij aan?

Ben jij actief in de binnenstad en/of heb je naar aanleiding van dit berichtje vragen, slimme ideeën of opmerkingen? Laat het ons weten: bel, whatsapp (06-16072432), mail (voorzitter@bobdelft.nl of secretaris@scmdelft.nl) ons of schiet me gerust aan op straat.

Namens BOB,

David

Voorzitter BOB

Secretaris SCMD

Naar overzicht

Naar overzicht