Één maand Centrummanagement


15 dec. 2014

52 afspraken met 44 verschillende mensen, deelname aan twee netwerk- en drie kennisbijeenkomsten, vier media-optredens (twee regionale kranten, een digitale nieuwsbrief en een radioprogramma), 120 e-mails en een Zwitserse delegatie op bezoek.

Mijn eerste maand als Centrummanager mag met recht een 'spoedcursus Delft' genoemd worden. In deze eerste maanden richt ik me vooral op kennismaken en inventarisatie. Door met zo veel mogelijk partijen in de binnenstad te praten, probeer ik erachter te komen wat er leeft in de binnenstad en welke ideeën we als project kunnen gaan uitvoeren. De nota Vitaal en Gastvrij die ik samen met de leden van de SCMD en alle betrokkenen in de binnenstad handen en voeten ga geven, plaatst een stip op de horizon in 2020. In dat jaar willen we in de top 10 van meest gastvrije steden in Nederland staan.

Hoewel mijn functie op de toekomst gericht is, vond ik het enorm waardevol om meer te horen over de oorsprong van de SCMD en het BOB. Gavin Degraw zong 11 jaar geleden "part of where I'm going is knowing where I'm coming from". Uit de verhalen blijkt dat een aantal initiatieven geleid hebben tot een vereniging van binnenstadsondernemers in het BOB en een brede bestuursbezetting van de SCMD die iedereen met een direct belang in de binnenstad vertegenwoordigt. Voor mij voelt dat aan als een solide set startblokken. De rode draad die  ik in de gesprekken heb gehoord, is de wil vanuit alle partijen om samen de Delftse binnenstad naar een zo hoog mogelijk niveau te tillen.

Stilaan vormt er zich een blauwdruk voor het plan dat ik samen met  alle betrokkenen vorm wil gaan geven in de komende jaren. Binnen de grote lijnen is er meer dan voldoende ruimte voor invulling van concrete projecten. Ik ben op zoek naar ideeën voor robuuste projecten die passen binnen de nota Vitaal en Gastvrij én die door cofinanciering tot stand kunnen komen. Heb je een idee dat hieraan voldoet: bel, sms, tweet, facebook-message me of trek me gewoon aan mijn mouw als je me door de binnenstad ziet lopen. Voor een goed idee heb ik altijd tijd!

 

Tom de Weerdt
Centrummanager Delft

Naar overzicht